søndag 26. mars 2017

En dag i sommerferien ble tilbrakt på akutten i Holstebro...

- En dag i sommerferien ble tilbrakt på akutten i Holstebro

Sommerferien 2016 gikk til Danmark. I og for seg ikke noe nytt, da vi har for vane å reise dit hvert år. Der kombinerer vi en ukes konkurranse med hundene og en uke ferie og familiebesøk.
Denne sommerferien var hele familien vår samlet, det vil si alle de 4 ungene våre med partnere – og de 5 barnebarna våre, samt 4 av familiens hunder – de 3 siste hundene var bortplassert hos gode venner.
Familieuken startet bra, men allerede etter en dag var uhellet ute for meg – igjen. Jeg skulle hente noe i campingvogna som stod plassert bak det leide feriemurhuset. Vogna stod på en blanding av jord og grus og da jeg tråkket ut på trappa sklei den i jordblandingen og jeg stupte inn i murveggen. Jeg håpet i det lengste at jeg bare var oppskrapet og forslått, men da jeg ikke klarte å få høyre armen inntil kroppen forstod jeg at skulderen var ute av ledd igjen. (Her er Link til forrige gang det skjedde: Skulder ute av ledd.)
Jeg satt og ynket meg og skreik da yngste sønn hørte meg og kom for å se hva som var skjedd. Han hentet raskt hjelp og det ble bestemt at jeg måtte på legevakta. Svigersønnen min ringte akutten i Holstebro og mannen min kjørte meg. Det tok ca 45 minutter å kjøre dit og da vi kom frem var det vanskelig å finne ut hvor vi skulle. Jeg var hinsides av smerter og freste for det minste.
Da vi endelig kom frem var det en mann som gikk inn dørene før oss. Han holdt døra oppe og sa til sykepleieren (eller hva hun nå var) at det kom en dame med store smerter. Jeg ble loset rett inn på et undersøkelsesrom og lagt i en seng.
De diskuterte litt hva de skulle gjøre med meg først. Blodtrykket mitt var visst ikke helt ok, så den ene pleieren ville gi meg oksygen, mens den andre ville gi meg stivkrampe og morfin.
Jeg fikk stivkrampe på grunn av alle skrubbsårene og dren ble lagt inn. Etter en kort undersøkelse gav de meg så morfin i ganske store mengder. Husker ikke hvor mange ganger de fylte på, men det ble noen ganger. Nå roet kroppen seg noe og jeg slapp oksygentilførsel. Deretter var det bare å vente på røntgen, noe som tok veldig lang tid. De var redde for brudd i albuen. Det var heldigvis ikke tilfelle. Etter ca 6 timer (fra ulykken skjedde) kom legen og sa de skulle sette skulderen på plass. Jeg fikk mer morfin og lokalbedøvelse direkte i skulderen før han forsiktig begynte å bevege armen min. Plutselig lettet smerten og han sa skulderen var på plass. «Nei, svarte jeg», for jeg kunne fortsatt ikke få armen helt inntil kroppen. Så beveget han amen litt til og plutselig slapp resten av smertene taket. For en herlig følelse. Nå ble armen lagt i støtteslynge og vi kunne dra hjem. Jeg fikk med nok smertestillende for 2 døgn.
Ferien ble ikke slik jeg hadde planlagt, men ut fra situasjonen ble det likevel bra. Vi fikk ett par dager med fint vær og da måtte jeg bare bade. Jeg tredde en plastikkpose rundt nakken og brukte den som støtte for armen mens jeg badet. Det ble selvsagt bare ryggsvømming på meg, men herlig å kjenne vannet på kroppen i varmen. Endelig sommerfølelse.

1 kommentar: